yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Pazar, Mayıs 21, 2006

Yoğurt soslu armut

KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: # 1 armut # 125 gr süzme yoğurt # 1 çay kaşığı bal # 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık # 1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı # 1 tutam tarçın # 1 tutam safran # 1 kahve fincanı su Hazırlanışı: * Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. * Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın. * Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home