yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Soslu balık köftesi

KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: # 300 gr palamut fileto # 2 dilim bayat ekmek içi # Yarım demet maydanoz # 1 yumurta akı # 1 çay bardağı süt # 4 çorba kaşığı un # 1 çorba kaşığı domates püresi # 3 soğan # Yarım su bardağı su # 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı # 1 çay kaşığı karabiber # Tuz Hazırlanışı: * Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın. * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın. * Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home