yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Pancar salatası

KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: # 2 pancar # 7-8 beyaz lahana yaprağı # 1 çay bardağı çekilmiş ceviz # 1 çorba kaşığı kapari # 2 çorba kaşığı konserve mısır # 2 çorba kaşığı elma sirkesi # 1.5 çorba kaşığı zeytinyağı # 1 çay kaşığı keten tohumu yağı # Tuz Hazırlanışı: * Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. * Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın. * Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home