yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Pazar, Mayıs 21, 2006

Mayonez soslu kaparili söğüs et

KAÇ KİŞİLİK: HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 35 dk Malzemeler: # 400 gr dana but # 2 havuç # 160 gr light konserve tonbalığı # Yarım su bardağı light mayonez # 1 su bardağı light yoğurt # Tuz # 2 çorba kaşığı kapari # 2 taze soğan # 2 defneyaprağı # Birkaç salata yaprağı Hazırlanışı: * Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. * Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home