yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Pazar, Mayıs 21, 2006

Körili ve elmalı karides salatası

KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 200 gr karides # 2 yeşil elma # 1 soğan # 1 küçük salçalık kırmızıbiber # 120 gr konserve mısır tanesi # 2 çay bardağı su # 2 çay kaşığı köri # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. * Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin. * Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home