yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Pazar, Mayıs 21, 2006

Kabak mücver

KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 2 kabak # 2 dal dereotu # 1-2 dal taze soğan # 1 çorba kaşığı un (30 gr) # 1 yumurta akı # 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir # Kızartmak için sıvıyağ # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home