Kaşarpeynirli krep dürüm
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
# 4 dilim taze kaşarpeyniriı
# 5 yumurtaı
# 1 kahve fincanı light sütı
# 1 çorba kaşığı mısır unuı
# 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
# 2 soğanı
# 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
# 4-5 dal maydanozı
# Tuz, karabiberı
Süsleme için:
# 4-6 taze soğan sapıı
# Birkaç nane dalı
Hazırlanışı:
* Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
* Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.
* Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home