yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Domates soslu balık

KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı # 4 domates # 4 soğan # 2 diş sarımsak # 3-4 dal maydanoz # 1-2 defneyaprağı # 2 çorba kaşığı kapari # 1 çorba kaşığı sirke # 1 su bardağı su # 1 çay kaşığı kekik # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home