yeme de yanında yat cinsinden tarifler :D

Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Cevizli muz tatlısı

KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk Malzemeler: # 4 muz # 1 çay kaşığı vanilya # 15 gr tereyağı # 12 kedidili bisküvi # 3 çorba kaşığı esmer şeker # 2 çorba kaşığı limon suyu # 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz # 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi # 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı Hazırlanışı: * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home